Søg
carl hero

Carl Quist-Møller

Carl Quist-Møller fortæller stadig løgnehistorier hurtigere, end en hest kan rende. Carl Quist-Møller også er kendt som illustrator, animator og trommeslager, og der er snart ikke nogen skoler eller biblioteker i Danmark, som ikke har haft besøg af lystløgneren.

Denne fortæller kan med sine originale historier fange store grupper i forskellige aldre. Carl Quist-Møller starter den indre film med sine billedskabende handlinger og trækker i publikums smilebånd.

Oplev denne fantasi-bombe på slap line, få et lille grin og en god historie med hjem.

Carl Blev kendt som fortæller på Fjernsyn for dig, hvor han fortalte løgnehistorier, så hans næse voksede. I 1999 modtog Carl Quist-Møller Dansklærerforeningens Forfatterpris, og siden har Carl haft travlt.

Løgneren er løs

Hør Carl Quist-Møller fortælle historien om frøen, der var et matematisk geni, eller om super-tisse-brandmanden med det magiske brandslukker-tis. I dette show anvender Carl Quist-Møller sjove portrættegninger af publikum, mimik og selvfølgelig masser af løgn. Historierne er først og fremmest baseret på humor, men handler også om følsomme emner, som det kan være godt at tale om i det daglige. Det kunne være mobning, forelskelse, hvide løgne og frustration eller det ikke at være så dygtig i skolen.

Et løgnehistorie show varer typisk ca. 45 minutter.

Historien om frøen

“Frøen” er en skrupskør historie om, første gang Carl Quist-Møller blev forelsket, og om en talende frø i en undervandshummerubåd. En frø som kan tale menneskesprog og regne, og som er professor i geografi. Carl har optrådt med denne historie live og solo i mange år på et utal af skoler, festivaller og biblioteker i Danmark. Desuden med tolk i Grønland, Cuba og Washington, og nu findes den også med symfoniorkester. Den kan altså opføres med stort orkester, med Carl alene som fortæller eller af en anden fortæller/skuespiller. Det er et værk på omtrent 20 minutter.

Historien om Tissemyren

En tosset og sød historie om drengen der bliver kaldt Tissemyren, fordi han er lille og tisser i sengen, men ender som hele skolens helt. Det viser sig, at hans tis har magiske brandslukker evner, og han redder sovesalen med alle pigerne og bliver kaldt “Super-tisse-brandmanden”.

Carl Quist-Møller har mange jern i ilden

Carl Quist-Møller har gennem de seneste 25 år brugt en stor del af sin tid på at finde ind til kernen hos børn og barnlige sjæle som tegner, animator, historiefortæller, kunsthal-udstiller, musiker, skuespiller og forfatter.

Blandt Carl Quist-Møllers mest omtalte tegninger er Jungledyret Hugo, men Jungledyret Hugo er ikke det eneste dyr i Carl Quist-Møllers univers. Det indeholder også dyr som Ællingen Ægir, der opfandt rap-musikken, Dovendyret Erna, som fødte verdens første sovedyr, Elefanten med den slatne snabel, og Rigshospitalets maskot Rigo, der hjælper de syge børn gennem en svær tid. Disse og flere andre dyr optræder alle i Carl Quist-Møllers historier – hvad enten de bliver fortalt og illustreret i en bog, i en sang eller i et teaterstykke.

Siden 1997, hvor Carl Quist-Møller første gang fortalte sine løgnehistorier i Fjernsyn for dig, og hans næse voksede i bogstaveligste forstand, har han bidraget til at gøre løgnehistorier tilladt. Løgnehistorierne er siden blevet udgivet som bøger og indbragte ham i 1999 Dansklærerforeningens Forfatterpris.

Carl har siden turneret rundt i hele Danmark og optrådt som professionel løgner. Rollen som Danmarks største Løgnhals har også bragt ham til Grønland, Færørene, Cuba og Washington.

I marts 2008 kom Løgnhalsen tilbage på DR1 med 10 udsendeler, der også er udkommet på dvd og cd.

Historierne har også bevæget sig med ind i Carl Quist-Møllers musiske univers med flere bands. Carl spiller og har spillet med Djanzz, Løgnhalsen og De Medskyldige, Tango Orkestret og senest DaBoing, hvor han er tekstforfatter, illustrator og trommeslager.

Musikken kan høres på cd’er, eller når de forskellige bands turnerer i Danmark og udlandet.

 

Del på de Sociale Medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

Følg med i nyhedsbrevet