Søg
dissing og las mormor cover bifald

Dissing & Las

Min mormors gebis

Den anmelderroste trio har givet Jakob Martin Strids nyklassisker Min mormors gebis en lydside i tråd med bogens anarkistiske appel til både børn og voksne. Med på albummet er en række gæstestjerner heriblandt Julie Berthelsen, Povl Dissing og guitaristen Captain Kirk Douglas fra hiphop-mastodonterne The Roots.

Der er frække numre, eftertænksomme numre og numre spækket med detaljer og finurlige reallyde på ”Min mormors gebis”, som er en musikalsk fortolkning af Jakob Martin Strids bestseller-børnebog af samme navn. En bog, der har solgt 37.000 fysiske eksemplarer.
Og fordi bogen sprudler, gør trioen det samme og spænder fra folk og rock over reggae til rendyrket pop.

”Kigger man på bogens tegninger, bliver man let inspireret til at flippe ud i alle mulige retninger. Og vi har ladet os drive med. En del børneplader lyder lidt, som om de er tilpasset at skulle køre i baggrunden uden at genere nogen. Men vi har ønsket at nå dertil, hvor det blev en fælles oplevelse for børn og voksne, ligesom bogen. Vi har tænkt: ’Hvad ville Jakob synes om det her?’ Sangene skulle have noget af hans anarki, så det er blevet et børnealbum med lidt horn i panden,” udtaler Jonas Dissing.

Bogens afsæt kom, da Jakob Martin Strid over hals og hoved bad trioen om at sætte musik til en tekst i forbindelse med, at han fik Kronprinsparrets Kulturpris. Dissing & Las lavede ”Grønlands is”, og alle var så glade for resultatet, at samarbejdet blev udvidet til at omfatte hele den bramfri bog om medisterminister Fister, om et araberkomplot mod en rabarberkompot og om hvaler i Holmens Kanal.

”Vi har alle sammen elsket Strid siden de flabede striber i Politiken. Og ’Min mormors gebis’ har vi en stærk relation til, fordi vi hver især har siddet med den bog sammen med de mennesker, vi elsker højest i verden,” siger Rasmus Dissing.

”Min mormors gebis” er det fjerde album fra trioen siden debuten med ”Lige præcis” i 2008. Såvel det første som de følgende albummer har fået flotte anmeldelser, hvilket ligeledes gælder trioens talrige koncerter.

Statens Kunstfond har præmieret albummet: Dissing og Las ”Min mormors gebis” (album til Jakob Martin Strids bog af samme navn, april 2015, Sony Music Entertainment).
Begrundelse: ”Hvem krammer det vilde barn, hvem roser ballademageren, hvem folder sørøver fantasien ud og ikke ind, på barnet der går planken ud? På Min Mormors Gebis har Dissing og Las taget sine mange års bandsamarbejde med ind i en generøs musikalitet og søsat Strids skæve børneunivers. Denne udgivelse er en musikalsk strittende børste og en poetisk urskov til det rodede børneværelse og det energiske barn. Det er en udgivelse, som er enestående i sin afsøgning af både mørket og lyset i en barnlig fortælling.”

Del på de Sociale Medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

Følg med i nyhedsbrevet