Søg
salsamortale

SalsaMortale

– en interaktiv idrætskoncert for børn med frodige rytmer, fysisk aktivitet og fællesskab

Hvad er en interaktiv idrætskoncert for børn?
Orkestrets navn, SalsaMortale, er sammensat af to ord, nemlig ”salsa” og ”mortale”. Disse to ord er hentet fra henholdsvis musikkens verden og idrættens verden.

Frodige rytmer – musikkens puls
Salsa er det spanske ord for ”stærkt, krydret sovs”, og er samtidig en betegnelse for den frodige sammenblanding af afro-caribiske rytmer fra Caribien. En idrætskoncert med SalsaMortale byder på livsglade sange for børn, indhyllet i frodige rytmer. Det er musikkens puls.

Fysisk aktivitet – kroppens puls
Mortale er den sidste del af ordet ”saltomortale” – hvilket betyder et kraftfuldt spring inden for gymnastik, og ordet stammer dermed fra idrættens verden. En idrætskoncert med SalsaMortale udspiller sig inden for en ramme, som giver det enkelte barn mulighed for på egne præmisser at være fysisk og musikalsk aktiv f.eks. med klap, hop, tramp, dans og sang. Samtidig giver idrætskoncerten børnene mulighed for at præstere, at være kreative og at improvisere. Det er kroppens puls.

Fællesskab – tidens puls
En idrætskoncert med SalsaMortale er en interaktiv begivenhed. Det betyder, at sangenes form og indhold bevidst er skabt, således at der er mulighed for samspil børnene imellem, samt at der er mulighed for kommunikation med musikerne under koncerten. Børnene inddrages i koncerten, bl.a. vil børn blive inviteret ”på scenen” for at spille på en olietønde (steel drum) fra Jamaica og på en marimba fra Cuba i sammenspil med orkestret. Børnene er i et fællesskab, hvor der opstår muligheder for at dele præstationer og improvisationer med hinanden. Det er tidens puls.

”En bevægende og pulserende – stærkt, krydret idræts- og musikoplevelse for børn.”

SalsaMortale har spillet i mange forskellige sammenhænge, der hvor børn i alderen ca. 0-12 år ”bevæger” sig: skolekoncerter i folkeskolen, idrætsforeningers fester, rekrutterings- og PR-arrangementer, DGI’s og idrætsforbundenes forskellige idrætsskoler og lejre, daginstitutioner, arrangementer i spejderbevægelsen og på festivaler i hele landet.

SalsaMortale blev landskendt, da DR Nyheder i sommeren 2002 bragte et indslag i TV-avisen om SalsaMortale’s koncert ved Copenhagen Jazz Festival.

”Ka’ Lypso hoppe? – og andre sange der bevæger børn” – SalsaMortale har udgivet sangene, der bliver spillet ved koncerten bl.a. med gæstemusikere som Poul Halberg og Jens Haack.
Pressen skrev om cd’en: ”Musikalsk i himmelhøjde – pædagogisk i børnehøjde.”

 

Michael Milo Jørgensen (f. 1956), guitar og sang, komponist, forfatter og uddannet pædagog. Underviser i bl.a. idræt, musik, ledelse, pædagogik. Idrætskonsulent. Leder af børnemusikgruppen Spil’opperne.

Lars Johnsen (f. 1973), el- og kontrabas. Uddannet på Nordjysk Musikkonservatorium og i New York. Underviser i el- og kontrabas. Han har bl.a. spillet med Panic Station, Maze 4, Kristian Kaaberbøl Kvartet, Nordjyllands Amts Bigband, Randers Bigband, Uffe Markussen og Brazil.dk. Har akkompagneret danske- og udenlandske musikere, bl.a. Finn Ziegler, Jesper Thilo, Jacob Fisher, Paul Weeden, Horace Parlan, Matt Harris, Michel Camillo, John Abercrombie, Chano Dominguez og Mike Stern.

Michael Holmberg (f. 1977), percussion og trommesæt. Uddannet på Drummers Collective i New York og på Berklee i Boston. Underviser i percussion og trommesæt. Han har bl.a. spillet med Monique, Kim Larsen og Jesper Lundgaard.

 

Del på de Sociale Medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Interesseret i denne kunstner?

Så send en helt uforpligtende forespørgsel

Følg med i nyhedsbrevet