Sigurd Barrett

Børnemusik - Børneshows

324417a0 SigurdsBjoernetimemellem

Del på de sociale medier

Sigurd Barret

Sigurds Bjørnetime – solo eller med Bjørnetrioen

Sigurds Bjørnetime har i mere end 20 år været førende i dansk børneunderholdning både på tv og på de danske livescener. Ved denne koncert har Sigurd sit supermusikalske band med, sammen tager de børn, voksne og bedsteforældre med på en ”memory lane walk” gennem Sigurds imponerende bagkatalog. Fra Bjørnetime over big band, symfoniorkester, sing along, crazy indfald, børn på scenen og alt, hvad bjørnehjertet kan begære. Gå ikke glip af Sigurds supermusikalske show med alle de sange, I kender – og alle dem, I havde glemt, I elskede.

 

Syng julen ind med Sigurd og Bjørnen Bjørn

Traditionen tro er Sigurd og Bjørnen Bjørn tilbage med sit store juleshow ”Syng julen ind med Sigurd”. Igen i år vil der være nissedrillerier, børnekor, klassiske musikere med nissehuer, rytmisk band og masser af fællessang. Sigurds julekoncerter er for længst blevet et tilløbsstykke overalt i landet, og Sigurd er aktuel med sange fra den anmelderroste cd ”Julens salmer”, hvor ”Glade jul” og alle de andre juleklassikere bliver serveret på en ny måde for hele familien.

Syng julen ind, store som små, med Sigurd og Bjørnen Bjørn både julens salmer og sange, men også med Sigurds egne kendte sange fra tv. Tag børn og børnebørn i hånden. Vi ses til ”Syng julen ind med Sigurd”.

Kan også bookes som en kirkekoncert.

 

Syng julen ind med Sigurd og Bjørnen Bjørn (kirkekoncert)

Oplev Sigurd Barrett og Bjørnen Bjørns store juleshow for hele familien.

Glæd jer til Sigurd og Bjørnen Bjørns store juleshow ”Syng julen ind med Sigurd”. En koncert, hvor der vil være nissedrillerier, musikere med nissehuer og masser af fællessang. Sigurds julekoncerter er for længst blevet et tilløbsstykke overalt i landet, hvor ”Glade jul” og alle de andre juleklassikere bliver serveret på en ny måde for hele familien.

Grib muligheden for at synge julen ind med julens salmer og sange, men også med Sigurds egne kendte sange fra tv. I får udleveret et sanghæfte med tekster, så der kan synges med for fuld juleudblæsning. Det bliver en fantastisk oplevelse for hele familien – unge som gamle – hvor alle med garanti kommer i den rette julestemning!

Vi ses til ”Syng julen ind med Sigurd”.

 

Sigurd fortæller Danmarkshistorie

– Sigurds største projekt nogensinde

En af vort lands mest folkekære entertainere har kastet sig over sit mest ambitiøse projekt til dato. Gennem et illustreret bogværk, et musikalbum, et omfattende undervisningsmateriale, et iPad-spil, et brætspil for hele familien, 40 film optaget historiske steder i Danmark til fri download, en tv-serie og en koncertturné vil den anerkendte entertainer formidle danmarkshistorie. Bogværket blev udgivet i efteråret 2016 og følges op af de øvrige elementer de efterfølgende tre år.

De historier, vi fortæller om os selv, definerer, hvem vi er. Og i en tid, hvor vi bombarderes med informationer; hvor globaliseringens kræfter mærkes i stigende grad, og hvor reality-tv fylder sendefladerne, har vi som land mere end nogensinde brug for at få rodfæstet vores historie. For at forstå, hvordan vores samfund har udviklet sig, og hvad der er forudsætningen for, at vi er de mennesker, som vi er i dag.

Sådan lyder grundpræmissen for Sigurd Barretts største projekt nogensinde, som han kalder Sigurd fortæller Danmarkshistorie.

”Vi er Danmarkshistorien” favner en række historiske personer fra oldtiden til i dag og er samtidig en sang om fællesskab og fædrelandsfølelse.

Den anerkendte entertainers ambition er at videreformidle en uundværlig del af den almene dannelse og at bidrage med identitetsskabende ballast til de kommende generationer.

Tre etaper – fordelt over tre år

 • Projektet rummer tre overordnede etaper: Først udkommer Sigurd fortæller Danmarkshistorie som et rigt illustreret bogværk i to bind. Det akkompagneres af et musikalbum med 40 sange, en sangbog, et brætspil, 40 film optaget historiske steder i Danmark til fri download og et iPad-spil. Bogværket udkommer også som både e-bog og lydbog, og værket udgives af Politikens Forlag i efteråret 2016.
 • I december 2016 udkommer et så omfattende undervisningsmateriale til folkeskolen, som udgives af Forlaget Klim. Undervisningsmaterialet er udarbejdet i samarbejde med Falihos – Foreningen af lærere i Historie & Samfundsfag. Dette rummer en undervisningsbog med tilhørende lærervejledning, undervisningsspil, en aktivitetsbog og 40 korte film, der er indspillet på historiske locations, og som gennemgår hele Danmarkshistorien.
 • I 2017 vises Sigurd fortæller Danmarkshistorie som tv-serie på DR Ramasjang, og samme år begiver Sigurd sig ud på en omfattende turné, der rummer interaktive koncerter på 100 skoler samt en lang række kulturhuse og museer.

Sigurd Barretts personlige formidling af historien

Udgangspunktet for projektet er Undervisningsministeriets historiekanon, der rummer 29 emner, som alle er obligatoriske i folkeskolens historieundervisning.

Formidlingen af Danmarkshistorien sker i helt samme ånd, som man kender fra Barretts formidling af alt fra klassisk musik, opera og jazz til Bibelens fortællinger og hans historier om de nordiske og græske guder. Og som alle voksne, der har læst Barretts bøger højt for sine børn, vil vide, er der også masser at komme efter for forældrene.

Et af det mest meningsfulde projekter

For Sigurd Barrett har arbejdet med Danmarkshistorien været et af de mest meningsfulde projekter i hans karriere.

”I mit arbejde med projektet har jeg fået en helt ny forståelse for, hvordan forskellige beslutninger og begivenheder kan forme historien og få konsekvenser, som kan mærkes i mange hundreder og endda tusinder af år frem. Det er især dette, jeg gerne vil illustrere med Sigurd fortæller Danmarkshistorier.”

Sigurd fortæller Danmarkshistorie er et formidlingsprojekt for omkring 16 mio. kr. En stor del af projektet finansieres af private fonde.

Blandt Sigurd Barretts mange projektpartnere finder man blandt andre Nationalmuseet, Danmarks Radio, Politikens Forlag, Det Danske Filminstitut, Historielab i Jelling og Falihos (Foreningen af lærere i Historie & Samfundsfag), som bidrager med historiefaglig konsulentbistand, indhold til og kvalificering af projektet.

 

Sigurd fortæller om Luther – ”Alt om Luther på 60 minutter”

I 2017 påbegyndte Sigurd Barrett og tøjdyret Snapper en helt ny koncertrække for hele familien om Martin Luther. Sigurd markerede bl.a. 500-året for reformationen med en ny bog, som fortæller Luthers historie i børnehøjde. Hvem var Luther? Og hvem var Hans Tausen? Og hvad betyder reformationen for os i dag?

I forlængelse af denne bog, som også omfatter nye sange om Luther, drager Sigurd og hans orkester rundt i landets kirker med fortælling, sang, musik og teater med ”Alt om Luther på 60 minutter”.

Sigurds koncert anbefales af præsidiet for reformationsjubilæet.

 

Sigurd & Snapper fortæller bibelhistorier

og Sigurd fortæller flere bibelhistorier (trio)

I ”Sigurd fortæller flere bibelhistorier” fortolker Sigurd igen Bibelen i ord og toner, men denne gang med andre sange og andre højdepunkter end på de første turnéer. Så koncerten kan både opleves i forlængelse af de tre foregående turnéer eller for allerførste gang. På turnéen medbringer Sigurd igen sin velspillende trio og dukken Snapper, og der vil igen blive mulighed for deltagelse af lokale børnekor. Der er lagt op til en efterfølger af mindst samme kaliber, som de foregående turnéer – med bibelsange og fortællinger for fuld skrue og fyldte kirker overalt. Børn skal høre Bibelens historier

At fortælle Bibelens historier for børn og give de vigtige budskaber og værdier videre ligger Sigurd Barrett meget på sinde.

”Jeg har længe haft lyst til at lave nogle gode bibelberetninger for børn. Jeg er selv far til fem og vil gerne give mine børn fortællingerne fra Bibelen, så det gør en forskel for dem,” fortæller Sigurd Barrett.

Børn har mange både store og små spørgsmål, som de gerne vil have svar på i et sprog og en form, de kan forstå. Derfor har Sigurd Barrett gendigtet 24 centrale historier i Bibelen og skrevet nye sange til hver historie.

”Uanset om man er troende eller ej, synes jeg, vores børn har krav på at kende de bibelske fortællinger, som er helt grundlæggende for vores kultur,” siger Sigurd Barrett.

 

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Sigurd Barrett, er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement, og vi vil vende tilbage med priser på Sigurd Barrett.

For booking af Sigurd Barrett ring til Børneunderholdning: Booking tlf: 7026 0100

  Book kunstneren

  324417a0 SigurdsBjoernetimemellem

  Del på de sociale medier

  Klik på et billede for at downloade

  Vi hjælper dig hele vejen - Sådan booker du

  1

  Oplys om arrangementets størrelse, og evt. navn på ønskede kunstner. Benyt formularen eller ring tlf. 7026 0100

  2

  Sammen finder vi den kunstner der matcher publikum, budget og arrangementet bedst.

  3

  Når aftalen er på plads, fremsendes en kontrakt til underskrift hos jer. - herefter underskriver vi vores del.

  4

  Sammen planlægger vi afviklingen af arrangementet - Så oplevelsen kan blive magisk og enestående.