Bjarne G. Nielsen

Børneshows

HCA

Del på de sociale medier

Bjarne G. Nielsen som H.C. Andersen

Bjarne G. Nielsen ”mødte” ved et tilfælde eventyrdigteren H.C. Andersen for 24 år siden i Bakkehusmuseet på Frederiksberg, og siden har de to været uadskillelige.

– Jeg vidste med det samme, at det kunne blive mit livs rolle og gik straks i gang med at skrive en lille forestilling, der passede i museets rammer. (H.C. Andersen kom selv i Bakkehuset som 16-årig med sine første skriverier fyldt med fejl.)

Siden har Bjarne G. Nielsen forfattet alt sit materiale om H.C. Andersen selv – og er i dag en af de mest kreative og originale fortolkere af den gamle forfatter og har henrykket børn såvel som voksne med sin humoristiske tilgang til figuren.

– Jeg ønsker at publikum føler, at det er H.C. Andersen, de møder, og ikke en skuespiller med høj hat – og leger publikum med, opstår der magiske øjeblikke!

Bjarne blev engageret i Tivoli i København i 2000-2001, da man ønskede at lave noget ekstra for børnefamilierne. Her optrådte han bl.a. i børneteatret Valmuen med sin egen forestilling H.C. Andersen på hovedet samt lavede matiné-optræden i Glassalens café. For resten af pengene kunne man møde ham rundtom i haven på walk-around, hvor han faldt i underholdende snak med Tivolis mange gæster fra ind- og udland. I 2003-2007 var han fast sommerattraktion i Jesperhus Blomsterpark på Mors i Vestjylland bl.a. med sangkoncert på parkens friluftscene. Han har også haft ad hoc-arrangementer på Dyrehavsbakken.

Konceptet er efter mange års seriøst arbejde med H.C. Andersen blevet temmelig omfangsrigt.

En meget populær event er papirklip, som Bjarne G. Nielsen behersker. Her er flokken af børn og bedstemødre uendelig. Klippene af farvet glanspapir kan også klippes efter ønske. De foræres væk, klæbet op på et stykke hvidt karton og med en personlig hilsen på, så de er lige til at hænge op på væggen derhjemme som et billede. Under klipperiet synger og fortæller Andersen historier, der evt. hænger sammen med klippene.

Små teaterforestillinger (af ca. en halv times længde) byder Bjarne også på omkring H.C. Andersens liv med lyd, musik og sang.

– Da jeg optræder en del for voksne, rummer konceptet også foredrag, show og oplæsning.

­– Jeg laver byevents over hele landet, hvor jeg agerer i forskellige sammenhænge, og dette indeholder desuden en god gang improvisation samt konkurrencer, sang på torvet, teater på biblioteket, tale til borgmesteren og hestevogn igennem byen.

Bjarne G. Nielsen er uddannet skuespiller på Statens Teaterskole i København, og han har medvirket i flere film og tv-serier bl.a. 2900 Happiness (TV3), hvor han spillede H.C. Andersen, og satireserien Bingoland (DR2), hvor han var præst.

Bjarne G. Nielsen har også optrådt i Beograd, Shanghai, Beijing, Mexico City, Cannes, Bruxelles, Frankfurt, Køln, Malmø, Stockholm og Oslo.

 

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Bjarne G. Nielsen, er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement, og vi vil vende tilbage med priser på Bjarne G. Nielsen.

For booking af Bjarne G. Nielsen ring til Børneunderholdning: Booking tlf: 7026 0100

  Book kunstneren

  HCA

  Del på de sociale medier

  Klik på et billede for at downloade

  Vi hjælper dig hele vejen - Sådan booker du

  1

  Oplys om arrangementets størrelse, og evt. navn på ønskede kunstner. Benyt formularen eller ring tlf. 7026 0100

  2

  Sammen finder vi den kunstner der matcher publikum, budget og arrangementet bedst.

  3

  Når aftalen er på plads, fremsendes en kontrakt til underskrift hos jer. - herefter underskriver vi vores del.

  4

  Sammen planlægger vi afviklingen af arrangementet - Så oplevelsen kan blive magisk og enestående.